Rocks n Rivers / Snowbreaks 8,8 8,8 10 0 454 klant-
beoordelingen
BEDRIJVENSCHOLENPARTICULIEREN
  ga terug naar overzicht  

Schoolreis Ardennen in educatief thema

Een ideale wijze om uw leerlingen samen het "buitenleven" en outdoor activiteiten te laten ervaren is onze Schoolreis in de Ardennen. Daarnaast is het niet zo maar een Schoolreis in de Ardennen. In deze reis kunnen extra educatieve onderdelen opgenomen worden. Zo kan je de werkweek helemaal aanpassen aan specifieke leerdoelen en inrichten aan de hand van een thema. Zoals: respect, cultuur & natuur en beroepsoriëntatie (bv. voor studenten van sport- of defensie opleidingen).

 Tijdschema Tijdschema

VOORBEELDPROGRAMMA RESPECT KAMP
Dag 1:
In de middag aankomst in de Belgische Ardennen, dan start van de activiteiten: Respectgame.

Dag 2:
Start van het wisselprogramma: de groep wordt in groepen verdeeld en gaan de volgende outdoor activiteiten doen: vertrouwensopdrachten (klimmen, abseilen en via ferrata) en eigen invulling/ schoolles (theorie over pesten afgewisseld met opdrachten en maken van klassenafspraken). 

Dag 3:
Start van de samenwerkings- & communicatieactiviteiten: camping challenge.

Inhoud programma Inhoud programma

Insteek van de schoolreis Ardennen thema respect:
De leerlingen gaan vol verwachting naar de Ardennen. Eenmaal aangekomen worden ze verrast door inspirerende en uitdagende opdrachten waar we verder in gaan op vertrouwen, sociale omgang met elkaar en communicatie. Hierbij kunnen we uitkijken naar een sportief en geslaagde schoolreis. Ook keren ze terug met een concrete lijst met klas-afspraken om in de toekomst de sfeer in de klas goed te houden. 
 
Insteek van de schoolreis Ardennen thema cultuur & natuur: 
Bij dit kamp leren de leerlingen de Ardennen op allerlei manieren kennen. Zo leren ze hoe grotten ontstaan, wat voor dieren er leven, waar de mensen hier vroeger van leefden en zich gedurende de oorlogen beschermden. Dit alles wordt afgewisseld met avontuurlijke buitensporten. 
 
Insteek van de schoolreis Ardennen thema beroepsoriëntatie:
Wij kunnen bij dit kamp de activiteiten zo aanpassen dat we extra diepgang geven en het aansluit bij het curriculum van de school. Zo kunnen we extra uitleg geven over ons gecertificeerde veiligheidssysteem, methodiek en didaktiek van de buitensporten maar ook theorie bij groepsdynamica en leiderschap. 
   
De locaties van uw schoolreis Ardennen:
In de Bocq-vallei in de Belgische Ardennen beschikken we over verschillende locaties die bij uitstek geschikt zijn voor een schoolreis. Iedere locatie heeft zijn eigen unieke vorm van overnachten. Bijvoorbeeld een bivak, ingericht kampement of overnachting in eigen tenten. Je kan kiezen om het kamp plaats te laten vinden vanuit een vaste locatie of in de vorm van een trektocht waarbij je van slaaplocatie naar slaaplocatie wandelt met de spullen en iedere nacht op een andere manier overnacht.
  
Prijzen: 
Bereken zelf je prijs in de online Survivalkamp planner, klik hier. Plaats vervolgens je offerte aanvraag door de planner volledig in te vullen. Dan sturen wij op basis van beschikbaarheid de offerte toe. 
 
Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Ook kan je met een collega gratis komen proefkamperen en activiteiten beleven om de sfeer en mogelijkheden eerst zelf te ervaren.

Reacties van klanten Reacties van klanten

 • 'Betrouwbare organisatie die veiligheid en een strakke organisatie hoog in het vaandel heeft staan. Fijne instructeurs om mee samen te werken!’
  Het Onze Lieve Vrouwelyceum, 46 leerlingen
 • 'Zeer geslaagd kamp! Professionele begeleiding zowel pedagogisch als vakinhoudelijk.'
  Adventure Camp du Bocq, 36 leerlingen
 • 'Het kamp is in grote lijnen verlopen als verwacht uiteraard, het was voor ons de eerste keer om met Rocks 'n Rivers in zee te gaan. De verwachting is overtroffen!'
  HML, 78 leerlingen
 • 'Professioneel georganiseerd kamp voor onze 260 eerstejaars studenten SPECO!'
  SPECO, 260 studenten

Waarom Rocks 'n Rivers?

avontuurlijke beleving
Avontuurlijke beleving in een persoonlijke sfeer
buiten spelen
Een leven lang buitenspelen
beweging
Mensen en teams in beweging zetten
milieubewust
Milieubewust en maatschappelijk betrokken

 

013 – 4690460
info@rocks-n-rivers.nl

Meld je aan en ontvang 4 x per jaar onze nieuwsbrief.

  

Naam 

Email 

Onze partners